2011

Chocomousse

een blijspel van Bart Daems & Hilda Vleugels
4 dames – 3 heren

Er arriveert een nieuwe ambtenaar voor de loketdiensten van de gemeente. Al gauw merkt ze dat één van de collega’s zich doodwerkt terwijl de anderen het merendeel van hun tijd aan privézaken besteden. Lange rijen wachtende aan de loketten deren hen niet. De slome chef laat dit betijen, want de werkschuwe dames paaien hem met chocomousse. Hij is gek op chocomousse.

Aanvankelijk observeert de nieuwe ambtenaar de manke toestand en bemoeit zich nergens mee. Maar stilaan wordt ze meegesleept en mengt zich zowel met het werk als met de privézaken. Ze probeert een echtelijke breuk te lijmen, brengt voor de koopzieke collega een Marktplaats verkoop op gang, probeert de gestreste collega te kalmeren en tracht de toevoer van chocomousse te verhinderen. Want de chef heeft een lichte leverziekte en zou beter geen chocolademousse eten.

Eigenlijk zou ze nergens tussen mogen komen, maar het loopt aan de loketdiensten dermate de spuigaten uit, dat ze wel moet ingrijpen. Ze zet daardoor binnen de kortste tijd de hele gemeente op stelten.

Regie: Patrick Snoeck

Rolverdeling
IreneValerie Peters
FonsRonald Möring
BiancaNienke Busch
RitaAnnie van Hoecke
RogerMarc Remery
RenildeAnja van de Velde
GerardSacha Dellaert
Medewerkers
SouffleuseAnouk Houtepen
ToneelmeesterLuc Dedecker
GrimeCorina Allonsius
Mattie Allonsius
DecorRonald Bevelander
Wilfried David
Luc Dedecker
Alex De Graeve
Aankleding decorBart Neyt
Licht & geluidTijl de Caluwé
DoekPetro van de Velde

terug naar repertoire