In memoriam

Annie van Hoecke

Ons alles

Op vrijdag 27 mei 2022 is Annie van Hoecke op 63 jarige leeftijd overleden. Ons Annie… Is ter iets binnen Siesa dat niet in handen was van Annie? Alles was in handen van Annie, of het nu gaat om kleding, decor, rekwisieten, pruiken… Alles ging langs Annie. En a je docht dat het niet langs Annie ging dan was het daar al lang langst geweest! Ze is 38 jaar lang officieel secretaris van onze toneelvereniging Siesa, in de praktijk betekent dit; Annie was Voorzitter, Vice-voorzitter, Penningmeester, Lid van het Dagelijks Bestuur, Hoofd PR , Hoofd Kleding ontwerper, Hoofd Rekwisieten, Hoofd Decorbouwer, Hoofd Toneelstuk-keuze-uitzoeker, Hoofd Webdesigner, Hoofd Kaartverkoop, Hoofd Werving en Selectie, Hoofd Facitlity enz enz.. Afijn, we kunnen d’r nog wel wa bij verzinnen maar dan nog heb je ze niet allemaal gehad. Wellicht zou het kunnen komen dat Annie al deze taken zelf bestierde omdat ze van nature nogal graag de touwtjes in handen had. En dwers asse was. Zo Dwers als een Kapmes. Gelukkig wist ze dat zelf ook, als ze iets in der kop had dan had ze het niet in der gat. Op 18 September 1984 was Annie één van de medeoprichters van Siesa. Het moest een vereniging worden om het publiek te laten lachen want drama is ter int leven al genoeg. Natuurlijk is er de afgelopen 38 jaar van alles gebeurd binnen Siesa maar Annie zorgde er voor dat alle voorkomende problemen opgelost werden. Ze was de verbindende factor. Hiervoor is ze dan ook in 2017 benoemd tot “ lid in de Orde van Oranje Nassau”. Annie was een perfectionist in alles wat ze deed. Voor alle leden maakte ze ieder jaar weer een schitterende gepersonaliseerde verjaardagskaart (die minimaal 1 dag te vroeg op de mat lag). Annie heeft 3 prachtige toneelstukken geschreven, rollen bijgeschreven, en veel uiteenlopende typetjes neergezet. Meej tanden ( het liefst eigenlijk zonder tanden), als non, als hoer, als kakmadam of als zwerver en alle gradaties ertussen. Ze zette het allemaal neer en speelde de sterren van de hemel. Ziek of nie ziek, zeer of geen zeer geweun doordoen. Alles in Siedurps dialect (ollands kon ze nie). Annie was positief en een doorbijter. Haar motto was “Alles komt goed, we lossen me da wel op, tis nog geen oktober eeh! “. Helaas werd ze door haar ziekte de laatste jaren beperkt in het spelen, maar dit weerhield haar er niet van om op volle kracht door te gaan om ons te helpen een mooie voorstelling te kunnen neerzetten. Annie meisken, namens ons allen bedankt waddajammoal betekent hebt voor Siesa en voor ons allen persoonlijk, we gaan je vreselijk missen.

Henk van den Branden

Henk van den Branden

1994-2006

Op maandag 21 maart 2022 om 14.00 uur hebben wij afscheid moeten nemen van Henk, zijn leven was gewoon op na alle doorstane beproevingen. Henk was regisseur van 1994 t/m 2006. Voor hij als regisseur begon, was hij acteur bij Sint Jansteen. Hij is nog steeds lid bij Sint Jansteen, maar tegelijk spelen en regisseren was teveel, dus ging hij de uitdaging van de regie aan. De stukken "'t Mirakel van 't Polderken" en "de Nonnen van Navarone" waren zijn meest succesvolle stukken. Eind 2006 is Henk ziek geworden, zodat wij op zoek moesten naar een andere regisseur.

Roel van Antwerpen

acteur / geluid

Donderdag 11 juni 2020 is Roel overleden op 59-jarige leeftijd. In 1991 speelde Roel de rol van Nicodemus. Zelfs jaren later wist hij zijn tekst nog. Verder heeft Roel met zijn prachtige radiostem diverse jaren voor Siesa stemmen ingesproken of voor speciaal geluid gezorgd, hij was hierin bijzonder professioneel.

Frits Heijne

Frits Heijne

decorbouwer

Op Valentijnsdag 14 februari 2017 is Frits overleden, hij is 64 jaar geworden. Hij was pas een jaar bij de decorploeg van Siesa, maar had zich al duidelijke als "regelaar" opgeworpen. Een "Pietje precies" in afwerking en een doorzetter, daarom zullen wij hem ook erg missen. Frits was in zijn element als hij anderen wat kon stangen.

Herman van Ooteghem

Herman van Ooteghem

acteur

8 Mei 2015 is Herman overleden, hij is 61 jaar geworden. Herman begon achter de schermen als "hulpje" bij de rekwisieten. Vanaf 1989 t/m 1993 speelde Herman mee. Zijn rol als "Jaap van de Magneet" in het stuk "Het eeuwig leven amen" was zijn lievelingsrol. Lekker plat Sas praten daar kon Herman zich helemaal in uitleven.

Bert Buyle

Bert Buyle

regisseur

27 April 2013 is Bert te Terneuzen overleden, hij is 68 jaar geworden. Bert is één jaar onze regisseur geweest. Hij regisseerde het stuk "Bonbons in luxe verpakking" succesvol. De spelers hadden echter wel moeite met de klemtoon van de van oorsprong Belgische regisseur.

Piet Verwer

Piet Verwer

Ere-regisseur

Piet is maandag 30-04-12 overleden, hij is 83 jaar geworden. Hij was onze regisseur vanaf 1985 t/m 1992. Door hem is Siesa een gevestigde naam geworden in Zeeuws-Vlaanderen. Alle beginselen van het amateurtoneel hebben we van hem geleerd. We hebben afscheid van hem genomen op zaterdag 05-05-12 in Den Dullaert te Hulst waar hij nog een laatste staande ovatie kreeg.

Thea de Boeye

Thea de Boeye

actrice

Thea is zondag 02-01-11 overleden, zij is 48 jaar geworden. Ze heeft het eerste jaar meegespeeld bij Siesa als Marga Roezema, secretaresse van een directeur. Dit was haar enige rol bij onze vereniging. Ze heeft alles uit het leven gehaald wat er in zat, maar ook zij is veel te jong gestorven.

Henk Samijn

Henk Samijn

acteur

Henk is dinsdag 10-08-10 overleden, hij is 47 jaar geworden. Hij begon in 1990 als souffleur bij het stuk "Gekkenparadijs". Daarna speelde hij mee in "Het eeuwig leven amen, "Maak plaats voor mevrouw" en 't Mirakel van 't Polderken. Het was een plezier om met hem op het podium te staan. Hij vond het ook leuk om af en toe eens een grapje uit te halen.

Robby Colpaert

Robby Colpaert

Erelid - acteur

Robby is maandag 26-07-04 om 21.07 uur overleden, hij is 51 jaar geworden. Een man van het eerste uur, en tevens het enige erelid van Siesa. Hij heeft gespeeld van 1985 t/m 1989, en de jaren 1997 en 1998. Tussendoor heeft hij het doek en de belichting verzorgd. Robby had zoals de uitdrukking zegt: "de lach aan z'n kont hangen".